Uncle Harry op weg naar Pinkpop

NEDERWEERT – De driekoppige Stonerbluesband Uncle Harry heeft op zaterdag 27 oktober een finaleplek weten te bemachtigen in de Limburgse popwedstrijd Nu of Nooit. Hiervoor streden 30 muzikale acts de afgelopen maand in 6 verschillende voorrondes voor deze heuse finaleplek.

In de laatste voorronde in de Muziekgieterij te Maastricht werden na afloop de finalisten bekendgemaakt die gaan strijden om een ultieme muzikantendroom werkelijkheid te gaan maken: optreden tijdens Pinkpop 2018.

Uncle Harry
De band is in 2014 ontstaan en heeft sindsdien veel optredens in binnen- en buitenland gehad. Zo zijn ze in Schotland, Duitsland en België geweest en hebben ze in Nederland vele festivals, venues en podia met hun bombastische sound onveilig weten te maken. De nodige ervaring die de mannen hiermee hebben opgedaan laat een duidelijke groei zien ten opzichte van Nu of Nooit 2015, waar zij hun tweede optreden ooit in de voorronde verzorgden. Het is duidelijk dat de heren flink aan de weg hebben getimmerd en dat blijkt ook uit de release van hun debuutalbum ‘Radio Roadtown’, wat dit voorjaar is gereleased. De drie leergierige muzikanten doen allemaal een vervolgopleiding in de muziekindustrie en zijn klaar voor de volgende stap, namelijk PINKPOP!

Finale 9 december
De mannen van Uncle Harry gaan dit podium niet alleen betreden, maar samen met Tamarin Desert (psychedelische pop), Vortex Surfer (rock, alternatief, noise), Antikythera (experimentele jazz), Walden (fuzz, blues, psych), The Ragtime Rumours (Ragtime jazz, blues).

De finale van Nu of Nooit is op zaterdag 9 december in muziekcentrum Volt in Sittard. Om 19:30 uur opent Volt de deuren en om 20:30 start de eerste band. Rond 1:00 uur zal Pinkpopbaas Jan Smeets de winnaar van Nu of Nooit 2017 bekendmaken.

Een ticket voor de finale kost € 9,- en is verkrijgbaar via de website van poppodium Volt: www.poppodium-volt.nl.

Vorig artikelMusic meets Franciscus doorslaand succes
Volgend artikelHalloweentocht scouting St. Maarten Weert