In memoriam Gerrit van Buuren, VVD-raadslid en ondernemend mens

Gerrit van Buuren, VVD-raadslid in Weert, is op 69-jarige leeftijd overleden in een Duits ziekenhuis. Hij werd eerder deze maand getroffen door een zware hersenbloeding tijdens een bezoek aan de Frankfurter Buchmesse, een grote boekenbeurs.

Van Buuren was drie jaar fractievoorzitter van de VVD in Weert, tot hij in april van dit jaar het voorzitterschap aan Wendy van Eijk overdroeg. Hij zat sinds 2010 voor de VVD in de gemeenteraad. In 2005-2006 was hij voorzitter van Rotary club Weert – Land van Horne. Daarnaast was hij een tijd lang voorzitter van winkeliersvereniging stichting Centrum Weert Promotie.

In 1987 verliet Van Buuren zijn geboortestad Utrecht om zich samen met zijn vrouw en kinderen in Weert te vestigen. Hij werd directeur van uitgeverij M&P. Hij heeft altijd vier grote passies gehad: boeken, politiek, Engeland en sport. Toen hij in Weert kwam wonen, werd hij lid van tennisclub De Lichtenberg.

De VVD’er kwam uit een gezin van ondernemers. Hij werd lid van de VVD, maar niet om die reden. “De VVD is zeker niet uitsluitend een ondernemerspartij, het is een partij voor ondernemende mensen”, vertelde hij in een interview. “Voor mensen die iets willen maken van hun leven. Voor mensen die het lef hebben ergens aan te beginnen.” Zijn lijfspreuk was dan ook: “If at first you don’t succeed, try again.”

Hij heeft ook een eigen uitgeverij ‘Uitgeverij Van Buuren’ gehad, waar hij manuscripten las, soms vier tegelijk, en verwoed aantekeningen maakte. Een van zijn uitgaves ging over de historie van Weert. ‘Weert. Het verleden van een stad’. Samen met zijn vrouw Jenny bestierde hij een tijdlang een boekenwinkeltje in de Maasstraat. Ook de afgelopen jaren maakte hij nog veel tijd vrij voor het lezen van boeken. Sporten was voor hem ook erg belangrijk. Hij basketbalde meer dan veertig jaar, ook een tijdje op hoog niveau.

Vorig artikelLichtfestival Glow Eindhoven
Volgend artikelKeukenbrand aan de Laurierstraat