Lichtfestival Glow Eindhoven

EINDHOVEN – Lichtfestival Glow wordt zaterdag 11 november officieel geopend  door burgemeester John Jorritsma. In het Philips Stadion geeft hij het startschot voor de première van de lichtshow Once upon a Light. Deze lichtshow bestaat uit een combinatie van muziek, dansers, 3D-projecties en lichteffecten op een zestig meter breed podium.

Glow bestaat dit jaar uit dertig lichtkunstprojecten langs een route van ongeveer zes kilometer door het centrum van de stad. De start is bij Brandstore Eindhoven/ VVV op het Stationsplein. Daarna gaat deze via het Beursgebouw, 18 Septemberplein, achter de Nieuwe Emmasingel door naar het Lichtplein, Philips Stadion en de Moskee. Terug richting het centrum via het Wilhelminaplein, De Bergen en het Stadhuisplein. De route volgt langs de Dommel, via het kanaal naar het NRE terrein. Vervolgens gedeeltelijk over de Parklaan, langs Villa de Laak, de Effenaar en het nieuwe Student Hotel, weer terug bij het beginpunt. Glow is zoals altijd gratis toegankelijk en duurt van 11 tot en met 18 november.

Vorig artikel28 oktober 1987: Van leren naar werken
Volgend artikelIn memoriam Gerrit van Buuren, VVD-raadslid en ondernemend mens