28 oktober 1987: Van leren naar werken

Pand Stichting Doorstroming Laarderweg 11 gevestigd in de voormalige ‘Katholieke Levensschool voor Jongens’ - GAW Beeldbank A10280

Met een afsluitend examen voltooit een groep van negen cursisten op 28 oktober 1987 hun opleiding metaalbewerking. De cursisten doen mee aan een traject dat voor werklozen zonder diploma en zonder enige werkervaring door de stichting Doorstroming wordt aangeboden. Vijf van de cursisten hebben inmiddels een baan, drie stromen door naar het Centrum voor Vakopleiding.

De stichting Doorstroming met als bedrijfsleider Wout Schepens, stelt zich ten doel langdurig werklozen niet alleen een zinvolle dagbesteding te bieden maar ook hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Volgens bedrijfsleider Schepens krijgen de cursisten tijdens de opleiding de nodige werkervaring. Werkgevers kunnen bij het centrum terecht voor informatie over de mogelijke toekomstige werknemer. Dat zijn dus twee vliegen in één klap meent Wout Schepens.

De stichting heeft de beschikking over de voormalige ‘Katholieke Levensschool voor Jongens’ aan de Laarderweg.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelBrandweer redt everzwijn uit kanaal
Volgend artikelLichtfestival Glow Eindhoven