Paulos Claessens uit Weert kwalificeert zich voor halve finale jeugd Olympische Spelen

Paulos Claessens

WEERT – Breakdancer Paulos Claessens uit Weert heeft zich gekwalificeerd voor de halve finale van de jeugd Olympische spelen in Japan. Afgelopen zondag namen de breakdansers Paulos Claessens en Guus Siebers uit Bergeijk in Essen (Duitsland) deel aan de kwalificatie voor de Jeugd Olympische spelen die in oktober 2018 zullen plaatsvinden in Buenos Aires in Argentinië.

Paulos en Guus zijn dansers van de Fresh Allstars
Ze trainen en geven breakdance lessen bij Dansschool Fresh en waren beiden geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij de ‘Youth Olympics’. De selectie voor de jeugd Olympisch Spelen bestaat uit drie stappen: nationale selectie, continentale selectie en selectie op wereld niveau. Paulos en Guus wisten zich te plaatsen voor de finales door middel van een video-auditie. Elk land mag maar 5 dansers naar de continentale selectie sturen en het was dan ook een grote eer dat Paulos en Guus beiden in de Nederlandse selectie zaten. In Essen kwamen 129 b-boys maar ook vele b-girls uit Europa en Afrika bijeen. Zij waren geselecteerd uit 35 Europese- en 6 Afrikaanse landen.

Elke deelnemer moest in 30 seconden zijn talenten demonstreren voor een kritische, internationale jury. Nadat alle B-boys/B-girls hun kwalificatieronde hadden gedanst, werd de top 32 geselecteerd. In deze top 32 zaten vier Nederlanders, waaronder Weertenaar Paulos Claessens. Teamgenoot Guus wist zich helaas net niet te kwalificeren.

De 32 dansers moesten daarna de strijd met elkaar aan gaan, want alleen de 20 beste dansers mochten doorgaan naar de wereldselectie in Japan. De top 32 werd ingedeeld in vier groepen van acht dansers. Elke danser moest drie battles dansen. Het was voor Paulos erg spannend want het niveau was ongekend hoog. Rusland en Italië domineerden sterk en de concurrentie was moordend. De vreugde was dan ook enorm toen de uitslag bekend werd en de naam van Paulos Claessens (alias Rocket) op het scorebord stond. Paulos behoort nu bij de beste 20 jeugddansers van Europa die geboren zijn in 2000, 2001, 2002.
Naast Paulos wisten ook Justen Beer uit Nieuw-Bergen, LeeLou Demierre uit Amsterdam en Vicky Bergmans uit Budel zich te kwalificeren.

Deze groep, met B-boys/B-girls uit België, Frankrijk, Italië, Nederland, Israel, Oekraïne, Zuid-Afrika, Polen en Rusland, gaat in mei 2018 voor de wereldselectie naar Tokio.

Vorig artikelGeschiedenis van de woonwagenbewoners; Sinti winnaar Erfgoedprijs
Volgend artikelBrandweer redt everzwijn uit kanaal