Walk & Talk voor werkzoekenden 15 november bibliotheek Weert – werken in Duitsland

WEERT –  Als je op zoek bent naar een volgende baan verandert er veel in je leven. Wil jij ook andere werkzoekenden ontmoeten en ervaringen uitwisselen in een inspirerende omgeving? Op woensdag 15 november van 9.30 tot 11.30 uur is in de bibliotheek Weert de maandelijkse ‘Walk & Talk’ voor werkzoekenden. Het thema is: Werken in Duitsland  door Conny Thijssen van het Bureau voor Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank.  Zij geeft voorlichting over praktische zaken waar de grensarbeider mee te maken krijgt.   

Werken in Duitsland
Wat zijn de gevolgen voor de man of vrouw die in Nederland woont en in Duitsland wil gaan werken? Hoe zit het met pensioenopbouw, kinderbijslag, ziektekosten- en werkloosheidsverzekering?  Conny Thijssen geeft daarnaast uitleg over Eures adviseurs. Deze adviseurs helpen mensen om vacatures in Duitsland te vinden. Bij hen kun je terecht als je wilt weten welke mogelijkheden er zijn om het opleidingsniveau in het beroepsonderwijs aan te tonen. Daarna is er voldoende mogelijkheid om vragen te stellen.

Wat is een Walk&Talk?
Als je op zoek bent naar je volgende baan verandert er veel in je leven. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Of je krijgt juist voldoening om hulp te geven. Misschien  vraag je je af waar al die andere werkzoekenden in Weert en omgeving te vinden zijn. Bij de Walk & Talk, elke derde woensdag van de maand bij Bibliocenter Weert.

Spreekuur loopbaancoach 17 november
Zoek je een baan of wil je van loopbaan veranderen? Wil je hulp bij het schrijven van een onderscheidende sollicitatiebrief of bij de voorbereiding op een sollicitatiegesprek? Tijdens het gratis spreekuur loopbaanbegeleiding op vrijdag 17 november van 10 tot 11 uur is Sandra Stad, loopbaancoach en recruiter , aanwezig voor gratis professioneel advies. Het spreekuur is in dezelfde week als de Walk&Talk.

Deelname is gratis.
Graag van tevoren aanmelden op www.bibliocenter.nl
Adres: Wilhelminasingel 250 Weert.

Vorig artikelVoorfase DNA-onderzoek Nicky Verstappen van start
Volgend artikelNog onbekend met de computer? Volg de gratis cursus Klik&Tik in Nederweert