Nieuwe expo schilderijen Mathilde Pil

WEERT – Na een jaar intensief schetsen, schilderen, experimenteren, opnieuw beginnen, laten drogen en nieuwe lagen te maken, heeft Mathilde Pil inspiratie van de reizen naar Rio de Janeiro en Sao Paulo verbeeld.

‘Het is een vorm van afsluiting dat ik mijn schilderijen heb gesigneerd, gefotografeerd en nu los moet laten. Als ik mijn werk nu bekijk in mijn galerie besef ik dat deze reizen mij heel veel energie en kracht hebben gegeven. Ik heb dit omgezet in kleuren en vlakken en in een groot gebaar op het doek gezet. Uren heb ik op het strand van Rio gezeten om de kracht van de hoge golven en de bergen in de verte te voelen en te pakken te krijgen.

Ik wil geen fotografische weergave maar het innerlijk gevoel weergeven van deze onmetelijke kracht en schoonheid. Het ritme van de golven, de eilanden in de verte en het contrast met de hoge bergen in Rio met het nietige van de mens in dit geheel.

Dit alles maar zeker ook de blijdschap en de schoonheid van de mensen zijn op mijn doeken tot leven gekomen. Een nieuw begin, veelal in felle kleuren en bijzondere vormen dat ik graag met u wil delen.’

Expositie Atelier Galerie Mathilde Pil
Tuurkesweg 8 in Tungelroy gem. Weert

Zondag 19 november 2017 van 14.00 tot 17.00 uur

Vorig artikel25 oktober 1918: Prins Hendrik bezoekt Franse vluchtelingen
Volgend artikelHete herfst op circuit ‘De Vossenberg’