Activiteitenprogramma Groote Peel eind oktober 2017

Buitencentrum De Pelen / Nationaal Park De Groote Peel. heeft in de laatste week van oktober een fantastisch programma klaar staan.

Voor iedereen leuke activiteiten. Kies maar uit een van de volgende mogelijkheden:

Peel Ontdektocht Spannende Spinnen in Nationaal Park de Groote Peel
Op donderdag 26 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Spannende Spinnen in De Groote Peel.! Als je meedoet met deze spinnentocht ontdek je dat spinnen reuze interessante en nuttige dieren zijn. En misschien durf jij wel een spin over je hand te laten lopen! De tocht start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenspin voor de kinderen. Aanmelden is noodzakelijk. Contactgegevens onder aan de pagina.

Peel Ontdektocht Herfst in Nationaal Park de Groote Peel
Op woensdag 27 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Herfst in De Groote Peel en kan je ontdekken wat de natuur te bieden heeft in dit zalige buitenseizoen. Ga mee op zoek naar paddenstoelen, spinnen, gekleurde bladeren en andere herfstschatten. De tocht start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenspin voor de kinderen. Aanmelden is noodzakelijk. Contactgegevens onder aan de pagina.

Halloweentocht in Nationaal Park de Groote Peel
Op vrijdag 27 oktober houdt Staatsbosbeheer een Halloweentocht in De Groote Peel! Op die avond is de vloek van de Peel voelbaar in het veen. Heksen en andere gruwelijke Peelschepsels doen hun best om je de duistere diepte van het moeras in te sleuren. Durf je de uitdaging aan? Reserveer dan snel een kaartje en doe mee! Starten kan vanaf 19.30 uur bij het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- per persoon en reserveren is noodzakelijk. Contactgegevens onder aan de pagina.

Nacht van de Nacht in Nationaal Park De Groote Peel
Op zaterdag 28 oktober is het Nacht van de Nacht en kan je meedoen met een sfeervolle avondwandeling in Nationaal Park De Groote Peel! De nacht dompelt de natuur in een magisch sfeertje; het ritselen van de bladeren, de roep van een uil en de geur van natte bladeren. Na afloop genieten van een warm drankje en een spannend verhaal. De activiteit start om 19.30 uur bij de ingang van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De activiteit duurt tot ongeveer 21.30 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind inclusief een drankje. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Contactgegevens onder aan de pagina.

Verrassende Veentocht in Nationaal Park De Groote Peel
Staatsbosbeheer organiseert elke laatste zondag van de maand een Verrassende Veentocht in Nationaal Park De Groote Peel. Zo ook op zondag 29 oktober. De route is 8 kilometer lang en de excursie duurt ongeveer 2,5 uur. Welke route de Peelgids loopt, dat is een verrassing. Bovendien is elk seizoen anders, dus elke keer verrassend wat je tegenkomt. Na afloop samen nagenieten van koffie/thee met Limburgse vlaai. De Verrassende Veentocht start om 13.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 10,- inclusief koffie/vlaai.  Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Aanmelden, reserveren, meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum: [email protected] of 0495 – 641497.

Vorig artikelWijkagent op bezoek bij de scouting in Koningsbosch
Volgend artikelLimburgers zien Hollanders als een bedreiging voor hun identiteit