7 aanvragen voor subsidie Van Horne jaar 2018

WEERT – Er zijn 7 organisaties die een subsidieverzoek hebben ingediend bij de gemeente Weert met betrekking tot evenementen en projecten rondom het Van Horne jaar in Weert in 2018. Tegen half november wordt bekend gemaakt wie subsidie krijgt, volgens een woordvoerder van de gemeente.

Voor activiteiten van Weerter vrijwilligersorganisaties in 2018 met als thema Van Horne (graaf, kasteel, geschiedenis) is subsidie beschikbaar gesteld. De termijn om een aanvraag hiervoor te doen sloot op dinsdag 19 september 2017. Activiteiten die in aanmerking kunnen komen voor subsidie, moeten gericht zijn op promotie bij een groot publiek uit Weert maar ook van buiten Weert, vernieuwend zijn en worden georganiseerd door een vrijwilligersorganisatie. Duidelijk is al dat er in mei 2018 in Weert een musical wordt opgevoerd met als thema de graaf van Horne. De musical wordt 11 en 12 mei 2018 op touw gezet door de Stichting Wieërt Amezieërt. Die krijgt daarvoor een subsidie van 10.000 euro. Verder staat de gemeente garant voor een bedrag van 35.500 euro, mocht de musical volgend jaar verlies draaien. In totaal trekt de gemeente 100.000 euro uit voor activiteiten in het kader van het Van Hornejaar in Weert.

Er zijn o.a. plannen in de maak voor een tentoonstelling ‘De gouden eeuw van Weert – Het monster van onverdraagzaamheid’, een muzikale ode door harmonie St,-Joseph voor de Graaf van Horne en een standbeeld.

 

Vorig artikelSt.-Joseph kerk op Keent (rijksmonument) sluit deuren
Volgend artikel24 oktober 1994: Een ratjetoe