Oud-directeur Louis Linders van het Sint Jans Gasthuis overleden

Rechts de heer Linders in gesprek Dr. Lohman.

WEERT – Afgelopen woensdag is Louis August Maria Linders (1922-2017) oud-directeur-econoom van het St. Jans Gasthuis op 95 jarige leeftijd overleden.

Linders was van 1951 t/m 1983 werkzaam in het Sint Jans Gasthuis. Aanvankelijk als econoom en sinds 1964 als economisch directeur. In die periode heeft het ziekenhuis een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt waaraan hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd. In 1974 werd het ‘nieuwe’ ziekenhuis in gebruik genomen. Hij noemt dat in een interview in 1994 als een cultuuromslag. ‘De caritasgedachte, die onuitgesproken – lange tijd in het ziekenhuis heerste, ging voor een deel verloren.’ Linders beschouwde de metamorfose die het ziekenhuis heeft ondergaan als zijn levenswerk. Hij was in belangrijke mate betrokken bij de totstandkoming van de totale intramurale gezondheidszorg in Weert.

De plechtige uitvaartmis zal plaatsvinden op woensdag 25 oktober om 11.00 uur
in de St. Martinuskerk aan de Markt te Weert.

Vorig artikelHerplaatsen kraan kost 550.000 euro
Volgend artikel22 oktober 1904: Verbinding met het noorden