‘Trek de openingstijden van winkels in Weert gelijk’

WEERT – Als je ’s ochtends de binnenstad van Weert binnenloopt, is het maar de vraag of de winkels om 9 uur, half 10 of 10 uur open zijn. Van eenduidige openings- en sluitingstijden is geen sprake. Centrummanagement Weert, het bestuur van de BIZ-winkeliers en vertegenwoordigers van verschillende winkelstraten gaan bekijken of daar verandering in gebracht kan worden.

Dat meldt Dagblad de Limburger. Het moet voor de bezoekers van de binnenstad duidelijker worden wanneer de winkels openen en sluiten.

Koopavond en zondagen
Centrummanager Paul Kooij zegt tegenover de krant dat ze eerst gaan kijken wat de redenen van de verschillende openings- en sluitingstijden zijn. “Daarna kunnen we kijken of we die gelijk kunnen trekken. Daarbij kijken we ook naar de koopavond. Blijven we daarmee aanmodderen of schaffen we die af.

Als het aan Kooij ligt, geldt dat ook voor de openstelling van winkels op zondag. Nu mogen de winkeliers zelf bepalen of ze op de zondag open gaan of niet. Dat heeft tot gevolg dat een aantal winkels gaat op zondag, maar een groot aantal blijft ook dicht. De centrummanager wil graag dat alle winkels op zondag open gaan.