Hockey HV Weert: winst voor de heren, dames spelen gelijk

WEERT – Afgelopen weekend werd er weer gehockeyd door HVW. Dat leverde winst op voor Heren 1. Dames 1 speelde gelijk.

Heren 1
De mannen van Weert speelden de streekderby tegen Concordia. De eeuwige rivalen uit Roermond begonnen sterk en Weert had moeite om de eerste helft het spel te maken. Echter, na de pauze begonnen de mannen van Weert hun eigen vertrouwde spel weer te spelen.

10 minuten na de rust maakte Phillip Jannes uit een strafbal de 1-0. Even later maakte Pim Hendriks de 2-0 na een mooi opgezette aanval van Jelle Krekels. En wederom niet veel later maakte Phillip Jannes de 3-0. Toen was de derby al gespeeld, maar Weert ging door en maakte via Maarten van der Harst en wederom Pim Hendriks de 4-0 en 5-0. De mannen van Weert blijven op de 2e positie staan en spelen volgende week de lastige wedstrijd tegen Asten.

Dames 1
De dames van Weert hebben een 2-0 voorsprong weggeven. Het werd 2-2 tegen de terriërs uit Heiloo. Weert kwam op voorsprong door een doelpunt van Renske de Rouw. Met een 1-0 stand gingen ze de rust in.

De 2e helft speelde Weert sterk en een aanval van Selena Lijnsvelt leidde tot een strafbal. Hana Smolenaars maakte hieruit de 2-0. Waar Weert de 3-0 maar niet op het bord kreeg, lukte het de terriërs wel nog om 2 doelpunten te maken. Door een gele kaart voor Weert stonden ze nog maar met 10 man in het veld.  Uitslag 2-2, volgende week moeten de dames naar Den Haag. Klein Zwitserland is dan de tegenstander.

Het mini interview is deze keer met Hana Smolenaars van HVW Dames 1.

Vorig artikelHanden uit de mouwen in natuur van Stramproy
Volgend artikelCorey Dennisson Band op Moulin Blues 2018