Gedeputeerde Mackus onthult spandoek op ‘Thank a farmer day’

LIMBURG – Afgelopen donderdag 12 oktober was het ‘Thank a farmer day’. Dé dag dat we onze agrarische ondernemers een dagje extra in het zonnetje willen zetten! Willem Voncken, voorzitter van het LAJK (Limburgs Agrarisch Jongeren Kontakt) over het initiatief: “De laatste jaren is er voor ongeveer alles wel een dag uitgeroepen: Na moederdag en vaderdag kennen we bijvoorbeeld dierendag, secretaresse dag, dag van de leraar, dag van de ouderen en dag van de duurzaamheid en ga zo maar door.

Wat we misten in dit rijtje was een dag voor de belangrijkste beroepsgroep van de wereld, namelijk de boeren! Via de heren van BoerBewust kwam ik erachter dat deze dag er wél is: Namelijk op 12 oktober! In de VS is dit ‘Thank a farmer day’: Bedank een boer-dag! De hoogste tijd om dit ook in Nederland te introduceren.” Vicevoorzitter Maarten van Cruchten vult aan: “Het LAJK draagt graag een steentje bij aan het vergroten van de bewustwording van de gemiddelde Nederlander over het belang van onze sector.

Zo ontstond er in 2016 al het idee voor een spandoekenactie, waarin we beurtelings diverse sectoren onder de aandacht willen brengen bij de Limburgse consument. We zijn heel blij dat onze gedeputeerde met de portefeuille Landbouw het initiatief toejuicht. Hij onthulde het eerste spandoek waarin we aandacht willen schenken aan de fruitteelt sector.”
Het geeft een geruststellend gevoel, te weten dat er mensen zo gepassioneerd met onze voedselvoorziening bezig zijn, dat we elke dag onbezorgd 3 maaltijden kunnen nuttigen.

Alles wat we eten kent z’n oorsprong in de agrarische sector. Laten we nou net in een land wonen waarin we heel goed zijn in het efficiënt en duurzaam produceren van voedsel. Hele veel voedsel voor heel veel mensen! Daar mogen we best trots op zijn! En vandaag mogen we dat best vieren met z’n allen: Producent, consument en de hele keten ertussen!

Vorig artikelDear Stranger / Nieuwkomers kiezen kunst
Volgend artikelGraaf van Horne wellicht in een grafkelder in paterskerk