16 oktober 1994: Scheiden aan de bron

Natuur- en Milieucentrum ‘De IJzeren Man’ Geurtsvenweg - GAW Beeldbank OBJECT 822

In het Natuur- en Milieucentrum ‘De IJzeren Man’ aan de Geurtsvenweg start op 16 oktober 1994 de tentoonstelling “Scheiden aan de Bron”. Vanaf 1995 dienen alle Weerter huishoudens het afval te scheiden.

Dat betekent plastic apart, papier apart en natuurlijk het groente- en tuinafval apart. Hiervoor krijgt elke wooneenheid een groene duobak. Bij wooncomplexen worden, als het even kan, ondergronds afvalcontainers gerealiseerd. Verder moet het klein chemisch afval, zoals verfblikken en batterijen in de blauwe milieubox.

In het Natuur- en Milieucentrum is voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs een tentoonstelling ingericht. Nieuw voor Weert in deze expositie zijn de ‘elektronische spelletjes’ waarmee de kennis van de leerlingen over de verschillende soorten afval kan worden getest. Hoewel de tentoonstelling vooral gericht is op de jeugd, is die ook interessant voor een breder publiek.

Onder leiding van dramadocente Tineke Prins zal een aantal van toneelleerlingen de tentoonstelling op ludieke wijze openen. Naast educatieve doeleinden is het Natuur- en Milieucentrum een belangrijke toeristische trekpleister voor bezoekers van het natuurgebied de IJzeren Man.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelMooie zondag voor Dames 1 RKSVO
Volgend artikelOngelooflijk mooi weer vandaag: zonnig en 26 graden