Penning van Verdiensten voor Herensociëteit Amicitia

Het pand op de Markt 9 werd in april 1871 aangekocht

WEERT – Uit handen van burgemeester Jos Heijmans ontving Herensociëteit Amicitia, in de persoon van president Peter van Wegberg, op zondag 15 oktober 2017 de Penning van Verdiensten van de gemeente Weert.

Het college van burgemeester en wethouders besloot deze penning toe te kennen als blijk van zeer grote waardering en erkentelijkheid en deze uit te reiken bij de viering van het 175-jarig bestaan van Sociëteit Amicitia. De vereniging telt ca. 150 leden. Amicitia 1842 is een sociëteit heeft als doelstelling ‘Het creëren van een band om vriendschap en welwillendheid tussen de leden te bevorderen. Gezelligheid staat hierbij hoog in het vaandel’.

De vereniging organiseert op vaste tijden voor de leden en hun partners activiteiten die druk bezocht worden. Naast het gezellig samenzijn kent de Sociëteit diverse diner- en / of dansavonden, lezingen, voordrachten, fietsmiddagen en golfevents. Sinds 1926 kent de Sociëteit daarnaast een levendig bridge activiteit op de dinsdag-, en donderdagavond en de woensdagmiddag.

Sociëteit Amicitia werd op 15 oktober 1842 opgericht. In april 1871 werd het pand aan de Markt 9 aangekocht voor de som van 3.640 gulden. In 2015 werd het pand verkocht aan John Cardinaal en Anne de Bruijn.

 

Vorig artikelPhilips de Montmorency, graaf Van Horne waarschijnlijk begraven in Paterskerk Weert
Volgend artikelWedstrijdverslagen Meos week 41