Marc Bauwens ontvangt Erespeld van de stad Roermond

ROERMOND – Op donderdag 12 oktober 2017 heeft burgemeester Rianne Donders – de Leest de ‘Erespeld van de stad Roermond’ uitgereikt aan de heer Marc Bauwens. Hij was tot 1 juli 2017 in dienst als General Manager van het Designer Outlet Roermond. De Erespeld van de stad Roermond wordt toegekend aan personen die beroepsmatig een prestatie hebben geleverd die van uitzonderlijke betekenis is voor de stad Roermond.

De heer Marc Bauwens is in augustus 2003 gestart als General Manager van het Designer Outlet Roermond van McArthurGlen. Als hij begint in 2003 heeft het Designer Outlet Roermond ongeveer 40 winkels. Na de opening van de vierde fase, in april dit jaar, zijn er in het Designer Outlet Roermond 200 wereldmerken gehuisvest. Het Designer Outlet Roermond biedt werk aan 3.200 werknemers en is daarmee één van de belangrijkste werkgevers in Midden-Limburg.

In 2016 vonden 6 miljoen bezoekers de weg naar het Designer Outlet Roermond.

In zijn functie van General Manager heeft de heer Bauwens zich ook altijd sterk gemaakt voor een goede verbinding en doorstroming van het winkelend publiek naar de historische binnenstad van Roermond. Recent onderzoek van het Designer Outlet Roermond laat zien dat ruim 20% van de bezoekers ook naar het centrum van stad wandelt.

Onder de leiding van de heer Bauwens is het Designer Outlet Roermond uitgegroeid tot het meest toonaangevende en succesvolle Outlet Center in Europa. Het Designer Outlet Roermond heeft onze stad internationaal op de kaart gezet, niet alleen in de buurlanden maar ook ver daar buiten.

De samenwerking met de heer Bauwens is altijd constructief geweest. Het bundelen van krachten, het creëren van draagvlak, maar ook het nemen van verantwoordelijkheid, kenmerken zijn stijl van (samen)werken.

De onderscheiding is een gouden speld met het wapen van de stad Roermond. De heer Bauwens heeft ook zijn handtekening geplaatst in het Gulden Boek van de stad Roermond.

Vorig artikelBijeenkomst CDA in Haaze-Hoof
Volgend artikelZinloos geweld in Roermond