HV Weert meisjes A1 promoveren naar landelijke hoofdklasse

WEERT | VALKENSWAARD – Meisjes A1 van Hockeyvereniging Weert is zaterdag 14 oktober gepromoveerd naar de hoogste hockeyklasse van Nederland. In de finale van de playoffs werden de elf van Oranje-Rood uit Eindhoven overtuigend met 1-0 verslagen.

Weer een topprestatie van de vrouwen van HV Weert. Na de promotie van Dames 1 naar de Overgangsklasse in mei was het nu de beurt aan Meisjes A1. In de playoffs van de competitie moest het team van coach Jules Smolenaars het opnemen tegen Oranje-Rood en Rosmalen. De winnaar promoveert naar de hoogste landelijke hockeyklasse. De meisjeself van Rosmalen werden in twee wedstrijden eenvoudig met twee keer 3-0 aan de kant gezet. Oranje-Rood is altijd een geduchte tegenstander. In de eerste wedstrijd van HV Weert A1 tegen Oranje-Rood kwamen de Eindhovenaren geheel tegen de spelverhouding in op een 0-1 voorsprong. Weert kwam sterk terug en maakte in de laatste minuten de verdiende gelijkmaker.

In de finale tussen HV Weert en Oranje-Rood kwamen de Eindhovenaren er niet aan te pas. “We speelden diep op de helft van Oranje-Rood en stoorden de tegenstander direct zodat ze niet in hun spel kwamen”, zei succescoach Jules Smolenaars, “Door onze snelle combinaties en hoge baltempo konden we de wedstrijd naar onze hand zetten. Ik ben geweldig trots op onze meiden!”. Oranje-Rood verloor kansloos met 1-0. HV Weert MA1 schrijft geschiedenis.

Vorig artikelZinloos geweld in Roermond
Volgend artikelWilde achtervolging vanuit Belgiē eindigt in Weert