De Halve van Ell, 30 = 29 én vrijwilligers

MAASGOUW – De 29e Halve van Ell, 26 november 2017.

Hardlopen, joggen is booming op dit moment. Honderden uitdagingen in wedstrijden, trimlopen en trails. Vast item is de halve van Ell elk jaar op de 4e zondag van november. De titel vraagt om beetje uitleg. 30 = 29. Betekent dat de Halve van Ell als organisatie al 30 jaar bestaat, maar pas (bijna) 29 edities kent. Bij de overgang van Swartbroek naar Ell vele jaren geleden werd 1 jaar een pauze ingelast om de organisatie goed op orde te houden.

Opmerkelijk is het, dat alle edities volledig door vrijwilligers opgezet en uitgevoerd zijn en worden. Geen professionele organisatie, geen betaalde mensen, geen startgelden, geen verblijfkosten, geen grote overheadkosten. Gewoon door de lol aan het lopen mee organiseren is het motto van veel vrijwilligers. Dat maakt deze halve marathon zo uniek.

Ook het parcours is een uniek gegeven. Startend in Ell, via Swartbroek naar Tungelroy om dan via stukje Ell, vlak langs de boorden van Hunsel in Ell terug te komen. Landschappelijk, rustig, meditatief. Waar tref je dat bij een halve aan?

26 november 2017, start 10:30 u., jeugd 10.40 u. Inschrijven vanaf 08:45 u tot 10:15 u. bij Eetcafé “De Prairie”, Sebastiaanstraat 51, Ell. De start is nabij landgoed “Lemmenhof” aan de Kampstraat. Inschrijven kan al via www.inschrijven.nl

Inschrijven voor groepen van minimaal 11 personen (met korting) is ook mogelijk via: https://www.inschrijven.nl/2017/dehalvevanell/index.html

Informatie is te vinden via www.degrenslaupers.nl onder evenementen, halve marathon. Ook kan er gemaild worden naar [email protected] om info over de loop.

Voor iedere deelnemer is er na afloop een leuke herinnering en onder de voorinschrijvingen worden een groot aantal tombolaprijzen verloot. Er is goede verzorging onderweg. De halve marathon gaat over 2 ronden, de andere afstanden kennen 1 ronde.

DELEN
Vorig artikel† Tina van café Vosse
Volgend artikelAfscheid van Juf Rian