Lezing en mini expo over Philips de Montmorency, graaf van Horne en Heer van Weert

WEERT – Het Weerter thema van de Nationale Archeologiedagen richt de schijnwerper alvast op het komende Van Hornejaar 2018. De zoektocht naar Philips van Horne staat centraal. Het Weerter thema van de Nationale Archeologiedagen richt de schijnwerper alvast op het komende Van Hornejaar 2018.

Samen met de stichting streekarcheologie Peel-Maas-Kempen en de heemkundevereniging De Aldenborgh heeft de gemeente het initiatief genomen en een programma voor de Nationale Archeologiedagen opgesteld. Bij dit initiatief hebben zich inmiddels meerdere enthousiaste vrijwilligersorganisaties aangesloten.Het centrale thema van deze activiteiten is: “Een zoektocht naar de onthoofde graaf”.

Programma zaterdag 14 oktober
Op zaterdag 14 oktober starten de activiteiten:- in het Jacob van Hornemuseum aan de Markt 5, Weert: 13.00 uur: lezing over Philips van Horne door drs. John van Cauteren in het Jacob van Hornemuseum, tentoonstelling rond de maquette van het kasteel De Nijenborgh met objecten over graaf Philips van Horne.

Kinderactiviteiten
verkleedkist over de geschiedenis van de Van Horne’s
vertelster over de geschiedenis van de Van Horne’s
restauratietafel met archeologische objecten
schoonmaken van historische muntjes-

In de St. Martinuskerk kunt u tussen 14.00 uur en 16.00 uur kijken naar de zoektocht met een erfgoedradar naar de loden lijkkist van de onthoofde graaf.

Vorig artikelConcerten “Cappella St. Teunis”
Volgend artikel22 jarige uit Ospel aangehouden met grondstoffen voor drugsproductie