22 jarige uit Ospel aangehouden met grondstoffen voor drugsproductie

Budel-Dorplein – Bij een actie tegen drugs heeft de politie woensdag een partij grondstoffen voor het vervaardigen van synthetische drugs in beslag genomen. Een man en een vrouw zijn aangehouden.

Op woensdag 11 oktober 2017 om 20.00 uur zijn een man en een vrouw aangehouden verdacht van het vervoeren en bezit van grondstoffen die worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs. In de gemeente Budel stuitte de politie op twee bestelbussen met kartonnen vaten met vermoedelijk de grondstoffen. Het ondermijningsteam Oost-Brabant heeft daarop op de Kempenweg de twee bestuurders van de bussen, een 22 jarige man uit Ospel en een 23 jarige vrouw uit Hasselt (B), aangehouden. Beide verdachten reden afzonderlijk in een grote bestelbus die waren geladen met de vaten. De inhoud van de vaten en de hoeveelheid wordt nog onderzocht. Het tweetal is aan het bureau ingesloten en het ondermijningsteam gaat de zaak onderzoeken.

Aanpak synthetische drugs

De overheid treedt integraal op tegen synthetische drugs, drugslaboratoria, de koks en het afval dat in de natuur wordt gedumpt. Het invoeren of verhandelen van grondstoffen is strafbaar. De laboratoria zijn een gevaar voor de omgeving, de koks maken zich schuldig aan het overtreden van de opiumwetgeving en verdienen grof geld en het gedumpte afval vervuilt de natuur en treft de portemonnee van de grondeigenaar en de belastingbetaler. Reden genoeg om deze ondermijnende criminaliteit aan te pakken.

Vorig artikelLezing en mini expo over Philips de Montmorency, graaf van Horne en Heer van Weert
Volgend artikel13 oktober 1927: Ik ben zelf gaan kijken