12 oktober 1959: TENTO 1959

TENTO 1959 stand Maas- en Roerbode - GAW Beeldbank 4993

De ‘TENTO 1959’ gaat op 12 oktober 1959 zijn derde dag in. ‘TENTO 1959‘ is een initiatief van de R.K.  Middenstandsvereniging St. Laurentius waarbij ondernemers uit Weert en daar buiten zich in twee grote tenten op de Nieuwe Markt presenteren.

In zijn openingsspeech herinnert burgemeester Henri van Grunsven de aanwezigen aan het feit dat Weert nog tot voor slechts 25 jaar een agrarische gemeente is. Een kwart eeuw later verdient meer dan 55% van de beroepsbevolking de boterham in de vele bedrijven en fabrieken in de stad tegen slechts 13% in de agrarische sector.

TENTO 1959 is een doorslaand succes. Aan het eind van het eerste weekend zijn er al meer dan drieduizend betalende bezoekers geteld.

Een deel van de Weerter middenstand is aanwezig. Zoals bakkerij Wulms en bloemist Sanders van de Maaspoort, banketbakker Geene uit de Langstraat en Gawalobedrijf Coenen van de Emmasingel. Smeets drukkerijen, Frencken lijmen en de Wertha brouwerij vertegenwoordigen de wat grotere bedrijven. Daarnaast zijn ook maatschappelijke organisaties, zoals het Nederlands Sanatorium Davos, de Stichting Vaste Brandstoffen en Veilig Verkeer Nederland aanwezig.

Uiteraard laat Weert zich van zijn beste kant zien en heeft een eigen promotiestand ingericht. Er is elke dag het nodige amusement. Het Radio dansorkest ‘Freddy Hull’ en de mentalist ‘Chandu’ zorgen op 12 oktober voor de nodige ontspanning.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelMaak het in Nederweert samen gezellig met een gratis buurtkerstboom!
Volgend artikelLinkedIn en social media voor nieuwe baan of nieuwe klant training