Lezing Peter Gloudi in Bezoekerscentrum Leudal

LEUDAL – In het kader van de door de Studiegroep Leudal georganiseerde wissel-tentoonstelling met als titel “Duurzaamheid en Energietransitie, méér dan alleen ambitie !” in het Leudalmuseum c.q. Bezoekerscentrum Leudal te Haelen vindt er op dinsdag 24 oktober a.s. een gratis toegankelijke lezing plaats over dit zeer actuele thema door Peter Gloudi (o.a. voorzitter Weert-Energie). 

Zonder energietransitie geen duurzame toekomst
In zijn lezing zal Peter Gloudi ingaan op de mogelijkheden die we zelf op lokaal niveau hebben, en wat wij zelf kunnen doen om de noodzakelijke energietransitie vorm te geven. Duidelijk zal worden dat de energietransitie (de overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame stroom) een absolute voorwaarde is om de klimaatverandering een halt toe te roepen. En dat moeten we samen doen.
Aan de hand van voorbeelden laat hij zien wat we kunnen doen.
De lezing geeft ook een goede inleiding op alle begrippen die in dit kader de ronde doen. Ook is er uiteraard de mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen over wat binnen de eigen gemeenschap mogelijk is.

Gratis toegankelijk
De lezing begint om 19.30 uur in het Leudal Museum in Haelen. Gelet op het beperkte aantal plaatsen zal aanmelding vooraf noodzakelijk zijn. Aanmelden kan via het mailadres van de Studiegroep Leudal [email protected]nl.

Openstelling tentoonstelling
De tentoonstelling “Duurzaamheid en Energietransitie, meer dan alleen ambitie” is te zien vanaf 3 september tot en met 7 januari 2018 in het Leudalmuseum, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen. Het museum is dagelijks geopend met uitzondering van de maandagen. Voor de juiste openingstijden zie www.bezoekerscentrumleudal.nl ofwww.studiegroepleudal.nl. De entree bedraagt € 2,-, kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal gratis.

Vorig artikelNazorg bij verwerking ingrijpende ziekenhuisopname in SJG Weert
Volgend artikelGriezelen met Halloween op vakantiepark Weerterbergen