Limburgers lanceren kledinglijn met typische dialectwoorden

Limburg: steenkool, vlaai, Belle Perez en hoogsteklas. What's not to love? Koop nu ook jouw trui of t-shirt met Limburgse opdruk en laat zien dat je trots bent op Limburg.

HELCHTEREN – Drie jonge Limburgers hebben een nieuw Limburgs kledingmerk opgericht met de naam Hoogste klas. Hun kledinglijn bestaat uit truien en t-shirts met typische dialectwoorden op, zodat je het Limburggevoel nu ook gewoon op je borst kan dragen.

Nergens in België identificeren mensen zich zo sterk met hun regio als in Limburg en Limburgers zijn dan ook heel trots op hun afkomst. Pieter Beerten (28), Niels Hurkmans (30) en Vincent Vrijsen (28) uit Helchteren en Hechtel-Eksel vonden dat je dat Limburggevoel ook zou moeten kunnen uitdragen via je kledij en daarom startten ze een nieuwe kledinglijn met typisch Limburgse woorden op.

Voorlopig bestaat de collectie van Hoogste klas enkel uit truien en t-shirts met de opdrukken “hennig” en “begaaid”, maar de bedoeling is om het gamma later uit te breiden met andere Limburgse woorden en uitdrukkingen. Je kan daarvoor zelf een suggestie doen op de website hoogsteklas.be. Ook de Genkse rapper Fonzy Fons heeft een kledinglijn met typisch Genkse/Limburgse opschriften.

BRONTVL.be
Vorig artikelJeugd Dorpsraad Stramproy opgericht
Volgend artikelLimburgse werkgelegenheid groeit sterk