Hockey: winst voor de heren, verlies van de dames

WEERT – Afgelopen weekend werd er weer gehockeyd. Dat leverde winst op voor Heren 1 en verlies voor Dames 1.

De mannen van Weert speelden tegen Rosmalen dat nog op 0 punten stond na 4 wedstrijden. Weert begon scherp en straalde de hele wedstrijd uit dat de punten mee naar Weert gingen. Na een schitterende pass van Thomas van Waesberge scoorde Julius Stienen de 0-1. Iets later scoorde Rosmalen de 1-1, maar even later scoorde Weert alweer de 1-2 via Maarten van der Harst.

Na rust deed Weert er nog een tandje bij, Phillip Jannes maakte al snel de 1-3 uit een strafcorner. Dominique Vaes bepaalde de eindstand op 1-4. Iets voor tijd wist Thijs Vullinghs nog de 2-4 te voorkomen. Volgende week speelt Weert de derby thuis tegen Concordia.

De dames van Weert hebben gisteren met 6-2 verloren van HGC D1 uit Wassenaar.
In de 1e helft gaf Weert nog goed partij aan HGC, dat afgelopen seizoen maar net promotie naar de hoofdklasse mistte. Weert ging met een 2-1 achterstand de rust in. Doelpunt werd gemaakt door Selena Lijnsvelt.

De 2e helft werd er niet meer met de focus gespeeld zoals in de eerste 35 minuten. Foutjes werden gemaakt, waar HGC optimaal van kon profiteren. Twee minuten voor tijd maakte Renske de Rouw nog het 2e doelpunt voor Weert. Volgende week spelen de dames weer thuis. Terriërs D1 uit Heiloo komt dan op bezoek.

Het mini interview is deze keer met Silke de Vlieger van HVW Dames 1.

 

Vorig artikelLustrum bierfestival in Weert
Volgend artikelWedstrijdverslagen MEOS week 40