Weerter Podium Prijzen uitgereikt

WEERT – Donderdagavond zijn na afloop van de voorstelling ‘Purper’s Vier Jaargetijden’ de winnaars van de Weerter Podium Prijzen seizoen 2016-2017 bekendgemaakt. 

De Weerter Podium Prijs is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt in de categorieën ‘professioneel’ en ‘uit de regio’. Deze laatste categorie bestaat uit Weerter verenigingen die het afgelopen seizoen in het Munttheater hebben opgetreden.

Allen maken kans op deze stimuleringsprijs waar, naast een trofee, ook een geldbedrag aan gekoppeld is. Een geldbedrag van € 500,00 voor de 3e prijs, € 750,00 voor de 2e prijs en de gelukkige winnaar van de 1e prijs mag € 1.250,00 in ontvangst nemen. Acteur Alfred van de Heuvel van Purper maakte de winnaar van de publieksprijs in de categorie ´Professioneel´ bekend. Dit jaar gaat de prijs naar Lenette van Dongen, die met haar voorstelling ‘Tegenwind’ de meeste stemmen van het publiek heeft gekregen. Lenette kon persoonlijk niet aanwezig zijn vanwege haar drukke tournee met VAMOS!, maar ze bedankte het Weerter publiek via een filmpje voor de bijzondere waardering.

In de categorie ´uit de regio´ zijn de gelukkige prijswinnaars als volgt, de 1e prijs voor de opera ‘Treemonisha’ van het Wokmuziektheater. De 2e prijs voor ‘Breaking News’ van Dansschool Release en tot slot, de 3e prijs voor ‘Een lekker stelletje’ van Toneelgroep Weert.

Foto: Rob Nijpels

Vorig artikelVitor Moonen verlengt contract met zowel Vereniging als eredivisieteam VC Weert
Volgend artikelInformatieavond plan Windpark Ospeldijk