Niessen Carcleaning uit Weert bestaat 5 jaar

Van grote schoonmaak tot alleen het interieur of het verwijderen van geur. Bij Niessen Carcleaning reinigt een team van professionals (bedrijfs)auto’s, busjes, trailers en andere voertuigen op maat. Het gecertificeerde FOCWA/BOVAG autopoetsbedrijf gebruikt een online portaal waarmee klanten eenvoudig afspraken kunnen inplannen.

In de vijf jaar dat Niessen Carcleaning bestaat, hebben vele mkb’ers, merkdealers en particulieren hun weg naar de werkplaats aan de Franklinstraat in Weert gevonden.

Flexibel
De klanten waarderen de flexibiliteit en professionele aanpak. Zij kunnen via het online portaal op hun computer of telefoon precies aangeven wanneer zij hun auto of busje willen laten schoonmaken. “Via een beeldscherm in de werkplaats zie ik de opdrachten binnenkomen”, zegt Pierre Niessen, die de dagelijkse leiding heeft. “Dat is handig voor ons, maar zeker ook voor de klant.” Pierre werkt met een team van vier intern opgeleide medewerkers, van wie de meeste langdurig in dienst zijn. Zijn partner Peter is verantwoordelijk voor de bedrijfsadministratie.

Eigenaren Pierre (l) en Peter Niessen.

Professionele aanpak
Het is altijd maatwerk. De klanten kunnen aangeven wat ze gedaan willen hebben. Peter: “Alleen de buitenkant, alleen het interieur, een combinatie van beide of uitsluitend onderdelen ervan. Het laten polijsten van een auto of het verwijderen van lijmresten of stickers. De keuze is aan de klant.” De klanten zijn zeer divers. “We werken ook voor mkb’ers met een wagenpark van een aantal bedrijfsbussen. De ene keer is alleen het schoonmaken van de buitenkant voldoende, maar af en toe willen zij de bussen volledig gereinigd hebben. Ook is het mogelijk dat de voertuigen door ons opgehaald worden.”

Pierre heeft ruim twintig jaar ervaring. “Auto’s poetsen is een vak. We zijn sinds kort een door de BOVAG erkend autopoetsbedrijf. Daar zijn we best trots op. Daarnaast hebben we ook een FOCWA-erkenning verdiend. Daarmee laten we zien dat we aan hoge kwaliteitseisen voldoen, dat we milieu-eisen en arbeidsomstandigheden serieus nemen.” Bovendien is Niessen Carcleaning daardoor verzekerd voor het geval er onverhoopt iets mocht misgaan. “Het eigendom van klanten is bij Niessen Carcleaning altijd in goede en vertrouwde handen”, zegt Peter.

Door Wesley Hegge

Vorig artikelLijkt het op het oog onmogelijk, wij maken het mogelijk!
Volgend artikelOndernemer in de maakindustrie? Grijp nú je kans!