Informatieavond plan Windpark Ospeldijk

OSPELDIJK – Deze bijeenkomst werd druk bezocht door ruim 75 personen voornamelijk inwoners van Ospeldijk. Door middel van een powerpoint presentatie van Andres Bauer van NEWECOOP, werd men door het proces van het plan Windmolens in Ospeldijk gevoerd. Er werd door wethouder Coumans duidelijk gemaakt dat er een wijziging van het bestemmingsplan nodig is om het park te realiseren. Hierop volgt dan nog een inspraakprocedure.

In de pauze werden alle genoteerde vragen opgehaald en in rubrieken gesorteerd. Na de pauze werden de vragen voor zover mogelijk beantwoord. De bezorgdheid werd uitgesproken over de grote molens welke in de horizon duidelijk zichtbaar zijn en ook de mogelijke geluidsoverlast en slagschaduw had de aandacht.

Al deze vragen en een kort verslag van deze bijeenkomst worden verwoord in een nieuwsbrief die via de Dorpsraad Ospeldijk verspreid wordt. Mochten er nog vragen zijn die niet / niet voldoende beantwoord zijn of als men onverhoopt niet aanwezig kon zijn en er zijn wel een aantal vragen, dan is er het volgende mailadres waarop men al deze vragen kwijt kan: [email protected]

Voor degene die een beter inzicht willen krijgen voor hoe ons uitzicht van af ons dorp naar de richting van de kanaal waarschijnlijk wordt werd door de voorlichtingsgroep diverse malen aangehaald om maar eens een kijkje te nemen in Neer.
Na wat berekeningen te hebben uitgevoerd over de grote van de voorgestelde molens t.o.v. de molens aan de boerderijweg is een inwoner tot de conclusie gekomen dat men op het volgende adres Rootsdijk 12 Panningen moet gaan staan om een gelijkwaardig beeld te krijgen om de grootte en uitzicht te komen zoals wij het van uit onze dorpsrand wellicht kunnen gaan zien.

Ook is het mogelijk om de powerpoint presentatie toegestuurd te krijgen als men hierin interesse heeft. Dan kan ieder op zijn gemak thuis alles nog eens nalezen en wellicht komen er dan ook weer vragen naar boven. Stuur even een mail naar [email protected] dan zorgen wij dat deze informatie gedeeld wordt. Diegene zonder computer kunnen bellen met Petra Verdonschot tel 641753 om dezelfde informatie te krijgen.

Vorig artikelWeerter Podium Prijzen uitgereikt
Volgend artikelBisschop Frans Wiertz kondigt afscheid aan