Gemeente Nederweert verwelkomt Suze als 17.000ste inwoner!

NEDERWEERT – ‘Trots en heel gelukkig zijn wij met de geboorte van Suze’ prijkt er op het geboortekaartje van Suze Strijbos uit Nederweert-Eind. We zijn allemaal een beetje trots en blij, want Suze is de 17.000ste inwoner van de gemeente Nederweert. Ze is de eerste dochter van pappa Rob Strijbos en mamma Lianne Strijbos-Lagarde.

Op woensdag 4 oktober gingen burgemeester Evers en zijn echtgenote Thea op kraamvisite bij het gelukkige stel. Suze werd op zondag 13 augustus in het ziekenhuis geboren. Bij haar geboorte woog ze 3.370 gram en was ze 52 cm groot. Na een kort verblijf in het ziekenhuis konden moeder en iets later Suze naar huis. Bij de aangifte bleek ze de 17.000 ste inwoonster te zijn.

Zelf gedrukt
Het geboortekaartje drukte vader Rob, actief lid van de voetbalclub Eindse Boys in Nederweert-Eind, zelf. Zijn beroep is ordermanager bij een drukkerij. Moeder Lianne is werkzaam als communicatieadviseur. Ze zijn maar wat trots op hun eerste kindje. Dat geldt ook voor de opa’s en oma’s die bij het bezoek aanwezig waren.

Inwoneraantal groeit gestaag
Het inwoneraantal van de gemeente Nederweert stijgt al jaren gestaag. Het ene jaar gaat het iets harder dan het andere jaar, maar er komen elk jaar meer inwoners bij. We wisten dat het moment er aan zat te komen”, aldus Hein Driessen, consulent Burgerzaken. Hein hield ‘de stand’ de afgelopen tijd nauwkeurig in de gaten.

Maar één keer
Voor burgemeester Evers en zijn echtgenote Thea was het bezoek een bijzonder moment. “Je maakt als burgemeester van de gemeente Nederweert een duizendste nieuwe inwoner waarschijnlijk maar één keer mee”, aldus de burgemeester. Namens de gemeente overhandigde hij aan de ouders enkele cadeaus en een bedrag van € 200,- in een fraaie spaarpot.

Femke en Sjors
De 16.000ste inwoonster werd op 5 februari 1998 verwelkomd door toenmalig burgemeester Suttorp. Dat was Femke van Heur, dochter van Bart van Heur en Hennie Linders. De 15.000 e inwoner was Sjors Timmermans uit Ospel. Zijn ouders, Jack Timmermans en José Winkelmolen, werden destijds bezocht door toenmalig burgemeester Fons Jacobs.

Via Nederweert.nl
Vorig artikelChinese delegatie op bezoek in zusterstad Weert
Volgend artikelB-beth en Carool winnen etalagewedstrijd Americana Village