De wondere wereld van fabrieken die voedsel produceren.

WEERT – De kinderen van groep 6 van de Odaschool zullen a.s. vrijdagmorgen om 10.30 uur bij RICK (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie) de eerste toeschouwers zijn om de jeugdvoorstelling “Maagstreken” mee te maken. Theaterrabarber en RaconTella spelen deze voorstelling over de wondere wereld van fabrieken die voedsel produceren.

De dames Zjuul en Marie-Fleuril geven op vrolijke en licht-absurde wijze een ‘kijkje in de keuken’ van de voedingsindustrie… wat gebeurt er in deze wereld.. waar komt ons eten vandaan en hoe komt het dat de reclame ons denken zo beïnvloedt? De voorstelling wil kinderen na laten denken over de herkomst en samenstelling van voedsel en de keuzes die zij maken.

Komt melk van een koe? Hoe smaakt een net geplukte aardbei in tegenstelling tot ‘met aardbeien-smaak’? Hoeveel sinaasappelen zitten in een pak “Sinaasappelsap met extra vruchtvlees en toegevoegde vitamine C”?

Maagstreken is een originele jeugdvoorstelling over de wondere wereld van fabrieken die voeding produceren. Het vertelt het verhaal van onze heldinnen Zjuul en Marie-Fleuril. Op vrolijke en licht-absurde wijze zien we hoe twee meiden hun leven doorbrengen tussen lopende band en stapelkrat. Zij zijn de beste afdeling van de fabriek en daar zijn ze trots op! Deze afdeling vult potjes met voedselproducten. Gisteren potjes met “op Grootmoeder’s wijze”. Vandaag “Traditionele gerechten”.

Hun wereldje komt op de kop te staan wanneer een verdwaalde liefdesbrief en haar afzender hen laat kennismaken met nieuwe culinaire gerechten. Liefde gaat immers door de maag. Als die van Zjuul en Marie-Fleuril maar niet van streek raakt….

Een voorstelling die kinderen uit groep 6,7 en 8 van de basisschool wil uitdagen om na te denken over waar voedsel vandaan komt, hoe wij smaken en texturen van moeder natuur soms zijn vergeten, de invloed van verfijnde levensmiddelenindustrie- reclame en gezondheids-goeroes.

Vorig artikelGriezelen op basisschool de Schrank 
Volgend artikelGemeenteraad kiest Ospeldijk voor plaatsing windmolens