Griezelen op basisschool de Schrank 

OSPEL – Vandaag is het griezelen geblazen op basisschool De Schrank. Verschillende kinderen zijn er eng geschminkt en verkleed. Vol aandacht volgen de kinderen de enge verhalen. Die buiten af en toe heel eng, ook erg leuk zijn. 

Lezen uit kinderboeken met griezels en engerds

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017, die loopt van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober 2017. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Janneke Schotveld, bekend van o.a. de populaire kinderboekenreeks Superjuffie. Het thema is: Griezelen. Onder het motto: Gruwelijk eng!

De auteurs van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 zijn illustrator Martijn van der Linden en schrijfster Maranke Rinck. Zij werkten eerder samen aan de Prentenboeken Memorykonijn en Tangramkat (Lemniscaat).  De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek.

Website: kinderboekenweek.nl    Ospel Actueel