Werk maken van robotisering – lezing door professor Ton Wilthagen 8 november Bibliocenter Weert

WEERT – Werk maken van robotisering – lezing door professor Ton Wilthagen 8 november Bibliocenter Weert. Anders denken over arbeid en oplossingen zoeken, is de specialiteit van Ton Wilthagen hoogleraar Arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg.  Robots veranderen ons werk ingrijpend. De vraag is, hoe leiden we robotisering in goede banen.

Ton Wilthagen spreekt woensdag 8 november in de bibliotheek Weert over het actuele onderwerp “Werk maken van robotisering”. De lezing begint om 19.30 uur. Toegang 7,50 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden. Aanmelden via www.bibliocenter.nl. Het adres van de bibliotheek: Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

De robots komen er niet aan, ze zijn er al
Robots maken zich nuttig op veel terreinen, maar vormen ook een bedreiging voor de werkgelegenheid. Of biedt de inzet van robots nieuwe kansen? Is er straks voor veel mensen weinig of geen werk meer? Moeten we overstappen op een basisinkomen of een participatie-inkomen? Duidelijk is dat we moeten zorgen dat mensen, jong en oud, zo goed en snel mogelijk worden voorbereid op de robotsamenleving. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Tilburger Ton Wilthagen is een bevlogen spreker. Hij is trekker bij het thema Arbeidsmarkt van Brainport Network, het samenwerkingsverband van alle Brabantse en Limburgse regio’s. Hij is te gast bij Bibliocenter vanwege de jaarlijkse, landelijke bibliotheekcampagne Nederland Leest. Dit jaar is het thema “Robotica: Nederland Leest de toekomst”.  Leden van de bibliotheek krijgen in november het boek Ik, robot van Isaac Asimov cadeau, zolang de voorraad strekt.