SJG Weert finalist NIAZ-jaarprijs

WEERT – Als eerste ziekenhuis in Nederland opende SJG Weert een huiskamer voor ouderen die opgenomen zijn in het ziekenhuis zijn. Iets waar we allemaal heel trots op zijn. Het bleek een voorbeeld voor andere ziekenhuizen in Nederland, want inmiddels hebben andere ziekenhuizen dit mooie voorbeeld gevolgd.

Dankzij uw stemmen behoort SJG Weert tot de 10 finalisten in de verkiezing om de NIAZ-jaarprijs! Wij willen iedereen heel hartelijk bedanken voor het stemmen. Op 22 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

Over het huiskamerproject

Bekend risico bij voornamelijk oudere patiënten is dat ze bij opname in een ziekenhuis extra verzwakt raken en de kans op complicaties en delier wordt groter. Ze hebben het gevoel dat ze in bed moeten blijven liggen omdat ze ziek zijn en laten zich verzorgen, terwijl ze vaak meer gebaat zijn bij een actievere daginvulling. Om dat te stimuleren is binnen SJG Weert de huiskamer voor ouderen bedacht. In een huiselijke omgeving worden patiënten van 70 jaar en ouder overdag opgevangen. Gevolg: omdat het meer lijkt op het normale dagritme voelen ze zich minder ‘ziek’.

Daarnaast worden ze gestimuleerd om actief te zijn en blijven daardoor hun mobiliteit houden. Een ander voordeel is de gezelligheid die in de huiskamer vele malen groter is dan in een patiëntenkamer, alleen al door het contact met andere patiënten. Hierdoor voelen de patiënten zich veel positiever, wat hun herstel weer ten goede komt. Al met al een mooi initiatief van onze medewerkers waar we heel trots op zijn.

Lees het verhaal van Staf Breugelmans die hele goede ervaringen heeft met zijn verblijf in de huiskamer van SJG Weert.

Vorig artikelSomeren moet €177.000 betalen voor sanering
Volgend artikelTekensessie Herenboeren in theaterboerderij Boeket