Nederweert krijgt boomleerpad

NEDERWEERT – Op woensdag 4 oktober wordt in de Pastoor van der Steenstraat in de gemeente Nederweert om 9.00 uur door wethouder Coumans het eerste bordje van een Boomleerpad geplaatst. Het bordje is één van de in totaal 25 bordjes die geplaatst worden door Stichting Groen Weert en de Bomenstichting. Samen maken deze bordjes deel uit van een Boomleerpad.

In het Boomleerpad zijn 25 verschillende soorten bomen opgenomen in het centrum van Nederweert. Onder de gekozen exemplaren zitten beeldbepalende en oude bomen, maar ook jongere bomen van slechts 10 jaar oud.

Interesse opwekken
Het Boomleerpad is er op gericht om interesse op te wekken bij burgers voor bomen. Daarnaast willen de stichtingen en de gemeente liefhebbers iets bij te brengen over de verschillende variëteiten van bomen binnen de gemeente. Op de bordjes komt de Nederlandse naam en de wetenschappelijk (Latijnse) naam te staan. Daarnaast heeft ieder bordje een QR code. Wanneer men deze QR code scant krijgt men de algemene informatie over de soort en variëteit van de des betreffende boom.

Uitbreiden
De informatiebordjes zijn ontworpen en grotendeels gemaakt door vrijwilligers van Stichting Groen Weert en de Bomenstichting. Het scannen van de QR code leidt naar de internetsite van de Stichting Groen Weert. Daar vindt men de routekaart van het Boomleerpad. De Stichting Groen Weert wil in de toekomst het pad uitbreiden naar andere wijken en kernen binnen de gemeente.

Waardering
De gemeente Nederweert betaalt de bordjes als blijk van waardering voor het vele werk dat Stichting Groen Weert heeft verricht bij het inventariseren van monumentale en waardevolle bomen. Deze gegevens worden gebruikt voor het bomenregister en een toekomstige digitale Groene kaart. De bordjes worden woensdag geplaats in medewerking met deelnemers van het project Kansrijk in de wijk. Een project gericht om mensen weer te laten integreren in de huidige arbeidsmarkt.

Vorig artikel3 oktober 1571: Harde kern
Volgend artikelDe Groote Peeltrein feestelijk onthuld