Wie krijgt de nieuwe lokale zendmachtiging in Weert?

Streekomroep ontvangt jaarlijks € 47.000,- subsidie

WEERT – Op 21 juli 2018 verloopt de huidige aanwijzing van het Commissariaat voor de Media voor een zendmachtiging voor de lokale publieke omroep van Weert. Dat betekent dat er een nieuwe inschrijving komt. Partijen die geïnteresseerd zijn, kunnen dat bij het commissariaat kenbaar maken.

Situatie nu
Op dit moment verzorgt de stichting Streekomroep Weert de publieke mediadiensten in de gemeente Weert. De stichting mag dit vijf jaar doen, tot 21 juli volgend jaar. Streekomroep Weert is de publieke lokale omroep voor de regio Weert en Nederweert (Weerterland). De omroep houdt zich bezig met radio en tv. En is tevens via internet actief. De radiopoot van de Streekomroep heeft als merknaam WeertFM. Het TV onderdeel (teletekst) van Streekomroep Weert heeft als merknaam ML1TV.
ML1TV is een samenwerking tussen Streekomroep Weert en Delite uit Eindhoven (van Weertenaar Remco de Jong) in samenwerking met diverse commerciële partners uit het Weerterland waaronder WeertDeGekste en Nederweert24.

Jaarlijks 47.000,- euro subsidie
Streekomroep Weert krijgt zowel van de Gemeente Weert € 38.604,- als van de Gemeente Nederweert € 8.500,- subsidie. De programmering van stichting Streekomroep Weert moet hiervoor een mix zijn tussen muziek en informatie binnen de gemeente Weert en Nederweert.

Aanvraag indienen
Partijen die willen meedingen om ná 21 juli 2018 het recht te krijgen om als lokale, publieke media-instelling voor Weert te kunnen optreden, kunnen een aanvraag indienen. Dit moet vóór 22 januari 2018 gebeuren bij het Commissariaat voor de Media (artikel 7, Mediaregeling 2008). De nieuwe aanwijzing geldt weer voor vijf jaar.

Rol gemeente
De gemeente heeft bij de selectie van een nieuwe zendgemachtigde een adviserende rol. Het commissariaat vraagt de gemeenteraad om een advies over de aan te wijzen publieke omroep naar aanleiding van de ingediende aanvragen. Het commissariaat van de Media verleent de zendmachtiging.

Vorig artikelJodiumtabletten in de brievenbus voor kinderen tot 18 jaar 
Volgend artikelWerk maken van robotisering – lezing door professor Ton Wilthagen 8 november Bibliocenter Weert