Weerter VVD stelt vragen over treinstoringen

WEERT – De afgelopen maand zijn er veel storingen geweest van het treinverkeer op het traject Roermond-Weert-Eindhoven. Alleen al in de maand september waren er 10 storingen op dit traject. Dat is meer dan in welke maand dan ook de afgelopen twee jaar. Op 24 september moesten zelfs tientallen reizigers noodgedwongen overnachten op het stadhuis van Weert. Voor de Weerter VVD is dit aanleiding om vragen te stellen aan het college van B&W om tot een oplossing te komen voor de treinstoringen.

Station Weert ia na Maastricht, Roermond en Sittard het vierde drukste station van Limburg. Het station groeit gemiddeld met 4,1 % aan reizigers per jaar en heeft op werkdagen ruim 7700 in- en uitstappers. Scholieren, forensen ondervinden met grote regelmaat negatieve gevolgen door treinen die te laat of zelfs niet op de plaats van bestemming aan te komen.

Treinen die niet rijden
Raadslid Thomas van Gemert: “Het is niet te geloven dat alleen al de afgelopen maand 10 keer de treinen niet reden vanaf station Weert. Als je niet in de file staat op de A2, dan sta je wel te wachten voor een trein die niet rijdt. De bereikbaarheid van Weert via de weg en het spoor is voor Weert van enorm belang voor onze inwoners, bezoekers en bedrijven.”

Vragen aan college van B&W 
Naar aanleiding van de gebeurtenissen heeft de VVD de volgende drie schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W:

  1. Heeft het college reeds contact gehad met de NS en ProRail naar aanleiding van de vele storingen op het traject de laatste maand? Zo ja, wat was de reactie van deze partijen?
  2. Wat gaan ProRail en de NS doen om hinder op het spoor te voorkomen?
  3. Hoe is het gesteld met de faciliteiten nabij station Weert zoals voorzieningen voor wachtende of gestrande reizigers en ruimte voor vervangend vervoer?
Vorig artikelPolitie zoekt getuigen inbraak met achtervolging
Volgend artikelGemeente Roermond ondersteunt initiatief de Rookvrije Generatie