Gilde Naar Bosnië

WEERT – GILDE VOOR BOSNIË

Wij zijn 22 enthousiaste leerlingen van Gilde Opleidingen in Weert. 9 oktober vertrekken wij samen met nog een paar docenten richting Tuzla, een plaatsje in Bosnië. Het is de bedoeling dat we hier een basisschool op gaan knappen. Deze school bestaat uit 4 afdelingen waar ongeveer 121 leerlingen zitten:

–        Basisschoolklassen, waar geleerd wordt net als in Nederland;

–        Een activiteitencentrum met verschillende knutselactiviteiten;

–        Een aparte afdeling voor dagbesteding van mensen met autisme;

–        Een internaat voor kinderen die te ver van school wonen. Zij blijven overnachten van maandag t/m vrijdag.

Dit project word geleid door stichting Out of Area. Voor meer informatie over deze stichting kunt u informatie vinden via de volgende link: www.outofarea.nl/

We hebben al verschillende acties opgezet om geld in te zamelen voor dit geweldige project. Bijvoorbeeld het verkopen van wafels, het verkopen van lolly’s, het verkopen van wijn en het verkopen van cup cakes. Dit heeft al het nodige opgebracht voor in onze kluspot, maar we willen natuurlijk de school opknappen tot iets moois en nog meer geld inzamelen.

Als groep organiseren we daarom op woensdag 4 oktober een Bingo avond in zaal Don Bosco. Om 19.00 uur is er inloop  en vanaf 19.30 uur zullen we starten met onze bingo. Deze zal tot ongeveer 21.30 uur duren. Tijdens de pauze hebben we ook nog een loterij met leuke prijzen!

Hebben jullie niets te doen op woensdag 4 oktober, kom dan gezellige met ons meespelen. Wij zullen zorgen voor leuke prijzen en een gezellige avond!

Waar: Zaal Don Bosco,  Boshoverweg 60 Weert

Wanneer: Woensdag 4 oktober

Hoe laat: inloop v.a. 19.00 uur

Vorig artikelErnstig ongeval aan de Ringbaan-zuid
Volgend artikelBas van Kranen (voormalig kok bij Bretelli) gaat naar tweesterrenrestaurant Bord’Eau