Waar ligt de graaf van Horne begraven?

WEERT – Het houdt de gemoederen al tijden bezig. Waar ligt het graf van de graaf van Horne, Filips de Montmorency? Met een grondradar werd gisteren gezocht naar kelders en graven onder de Paterskerk aan de Biest in Weert.

In 2018 herdenkt Weert de heldendaden van de graaf Philips van Horne en zijn vrienden prins Willem van Oranje en Lamoraal van Egmont. Samen streden zij tegen de bezetting van Nederland door de Spaanse koning Philips II. Graaf van Horne en Lamoraal van Egmont werden in de val gelokt en 450 jaar geleden onthoofd in Brussel. Hun verzet tekende het begin van de Tachtigjarige Oorlog en leidde uiteindelijk tot de onafhankelijkheid van Nederland.

Graf
Nadat de graaf van Horne onthoofd werd, zou hij naar Weert gebracht zijn. Maar waar hij precies begraven is, blijft de vraag. Met een grondradar worden verschillende locaties in Weert onderzocht. De resultaten worden 15 oktober gepresenteerd.

Vorig artikelRICK presenteert programmaboek met veelzijdig aanbod
Volgend artikelBibliotheek op School voor De Bongerd Nedeweert opening 6 okt