Bibliotheek op School voor De Bongerd Nedeweert opening 6 okt

NEDERWEERT – Goed nieuws! De kinderen van basisschool de Bongerd in Nederweert krijgen een eigen Bibliotheek op school (dBos). De officiële opening is vrijdag 6 oktober om 9.45 uur. Het adres: De Bengele 2, 6031TZ  Nederweert. U bent van harte welkom. Na de opening treedt kabouter Pierelier op met een interactief verhaal voor de kinderen.  Vanaf 12 uur is de nieuwe Bibliotheek op school open en kunnen de leerlingen meteen boeken lenen.  

Kabouter Pierelier                                               
Peter Freijsen speelt kabouter Pierelier. Peter is een rasverteller, sociaal pedagoog en bespeelt verschillenden muziekinstrumenten. Hiermee maakt hij altijd weer een verrassende voorstelling.

Elke schooldag geopend
In de Bibliotheek op school vind je prentenboeken voor de jongsten, spannende leesseries tot  informatieve boeken over techniek en dino’s. Voor alle leeftijden en altijd beschikbaar. De kinderen kunnen onder schooltijd boeken komen uitzoeken voor in de klas. Tot een half uur ná school kunnen de leerlingen samen met hun ouders boeken uit zoeken om lekker thuis te lezen. Tijdens schoolvakanties is de Bibliotheek op school gesloten.

Leren begint bij leesplezier
Bij de Bongerd staat leesbevordering en leesplezier hoog in het vaandel. Om goed te kunnen leren is plezier in het lezen heel belangrijk. De leesmediaconsulent van Bibliocenter werkt nauw samen met de school aan taalontwikkeling en mediawijsheid. Zodat de leerlingen op school en thuis lekker lezen. Als je goed kunt lezen en geschreven teksten goed begrijpt, dan kun je makkelijker nieuwe dingen leren. Kinderen worden nieuwsgieriger en krijgen meer interesse voor de dingen om hen heen. Als je goed kunt lezen dan kun je op school beter meekomen. En vind je het leuk om te leren.

 Wist je dat …

  • je kind zonder moeite duizend nieuwe woorden per jaar leert als het elke dag een kwartiertje vrij
  • Onderzoek heeft bewezen dat vrij lezen de spelling, grammatica, het begrijpend lezen en schrijven van je kind verbetert.
  • Lezen en vertellen verrijkt de woordenschat van je kind. De taal uit boeken is anders en rijker dan de taal van alledag.

Het programma
09.45 – 10.00 uur Officiële opening van de Bibiotheek op school 
10.00 – 10.30 uur  kabouter Pierelier voor de groepen 1 t/m 4,
10.45 – 11.15 uur  kabouter Pierelier voor de groepen 5 t/m 8,
12.00 – 12.30 uur  Kinderen en ouders kunnen boeken lenen in de nieuwe Bibliotheek op school.
Ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen op vrijdag 6 oktober.

Vorig artikelWaar ligt de graaf van Horne begraven?
Volgend artikelVervangen natuursteen en vergroening Beekstraat