Midden-Limburg stijgt licht op ranglijst logistieke toplocaties

REGIO – De regio Midden-Limburg stijgt van de zeventiende naar de veertiende plek op de ranglijst van logistieke toplocaties van Nederland. De ranglijst is opgesteld door een internationale gigant in commercieel vastgoed na een uitvoerige studie.

De regio Venlo-Venray is de absolute toplocatie en staat op nummer 1. Dat stelt Jones Lang LaSalle, een dienstverlener die met wereldwijd meer dan 60.000 medewerkers vanuit 230 kantoren voorziet in zakelijk vastgoed voor zijn klanten. Aan de hand van 8 thema’s en 28 indicatoren hebben de onderzoekers onderzoek gedaan.

Midden-Limburg
Na Venlo-Venray volgt de snelle groeier Utrecht, gevolgd door Zuidoost-Brabant. Zuid-Limburg zakt van de tweede naar de vijfde plaats. Midden-Limburg stijgt van de zeventiende naar de veertiende plek. In een ander onderzoek eerder dit jaar, op initiatief van vakblad Logistiek Magazine, staat Midden-Limburg op de zevende plaats in Nederland.

Die stijging is mede te danken aan de e-Fulfilment Hub die onder de vlag van Keyport tot stand kwam. In de e-Fufilment Hub werken innovatieve bedrijven, de lokale overheid, Gilde Opleidingen en Fontys Venlo samen.

Vorig artikelKermisprijzen uitgereikt: rups Laguna op Kasteelplein wint publieksprijs
Volgend artikelInwoner van Weert loopt schaafwonden op bij milieustraat