Competitie VC Fortutas teams gestart

NEDERWEERT – Afgelopen zaterdag is voor de VC Fortutas teams de competitie van het seizoen 2017-2018 gestart. Op zaterdag spelen maar liefst 9 teams competitie dit seizoen en op de eerste speelronde op zaterdag 23 september mochten 8 Fortutas teams aantreden voor een thuiswedstrijd.

Dit seizoen is ook het Digitale Wedstrijd Formulier verplicht dus, na een goede uitleg in voorgaande weken, waren de scheidsrechters, tellers, coaches en spelers goed voorbereid op deze nieuwe werkwijze. Het papieren wedstrijdformulier is nu verdwenen in het archief en voortaan wordt alles online geregeld. Voordeel is dan ook dat direct na een wedstrijd de uitslag online te vinden is op www.volleybal.nl

Om 14.00 uur waren het de teams Mix A en Mix C die in de jongenscompetitie begonnen met de wedstrijden. De Mix A verloren hun wedstrijd met 0-4 van VC Patrick en de Mix C wonnen hun eerste wedstrijd met 4-0 van Skunk.

Vervolgens was het om 16.00 uur tijd voor Heren 1, Dames 2 en Meisjes B. Heren 1 speelde een moeizame wedstrijd en verloor redelijk kansloos, ook nog met enkele blessures, met 0-4 van Avoc/HVC/VCM/Athos. Dames 2 kwam voor het eerst uit in de 2e klasse en speelde, in het begin nog wat onwennig, tegen Ledub4. In een spannende strijd moesten de Fortutas dames toch het onderspit delven en verloren met 1-3. Meisjes B speelde ook tegen Ledub en deze Fortutas meiden wisten mooi te winnen met 3-1.

Om 18.00 uur was de laatste ronde wedstrijden van deze zaterdag en toen kwamen Meisjes C, Dames 1 en Dames 3 op het veld. Meisjes C speelde voor het eerst in de C-competitie op een groter veld en met 6 speelsters in het veld. Ze deden dit heel goed en maakten er meteen een hele spannende wedstrijd van die ze knap met 3-2 wisten te winnen van Peelpush.

Dames 3 speelde tegen Stravoc 4 en in een spannende strijd wisten de Fortutas dames vier punten binnen te halen door een 3-1 overwinning.

Tenslotte Dames 1, ook de eerste wedstrijd in de 2e klasse. Een ware thriller werd er gespeeld tegen Vludoc en na 23-25 en 19-25 stond er een 0-2 achterstand op het bord. Via een knappe 26-24 en 25-15 vochten de Fortutas dames zich terug en moest een beslissende vijfde set de winnaar aanwijzen. Ook deze was weer super spannend en uiteindelijk werd het 13-15 en verloren de Fortutas dames uiteindelijk met 2-3.

In deze drukte van 8 wedstrijden waren veel scheidsrechters en tellers actief om alles in goede banen te leiden. Dat ging heel goed, hartelijk dank daarvoor. Ook waren er twee scheidsrechters die hun examen deden om op een hoger niveau te mogen fluiten. Dit ging Jeroen en Jos goed af en onder het steng toeziend oog van Gerry kregen Jeroen en Jos na afloop te horen dat ze geslaagd waren.

Proficiat Jeroen en Jos !! Op deze manier vergroten we de kwaliteit van onze scheidsrechters en hebben we ook weer meer scheidsrechters die 2e klasse wedstrijden mogen fluiten. In de afgelopen week zijn ook al weer 4 leden geslaagd voor de V6-scheidsrechterscursus.

Ook van harte proficiat voor deze leden.

www.fortutas.nl

Vorig artikelVliegtuigbom onschadelijk gemaakt in Venlo
Volgend artikelMerefeldia 4 voortvarend van start in de 5e klasse – 09