Frans van Eersel verkozen tot lijsttrekker Weerter VVD

WEERT – Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Weerter VVD van 21 september is wethouder Frans van Eersel verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Van Eersel is de afgelopen vier jaar wethouder economische zaken en ruimtelijke ordening geweest voor de VVD in het college van B&W.

Frans van Eersel (54) is sinds 2010 politiek actief in de gemeente Weert, tussen 2010 en 2013 als raadslid voor de VVD en sinds 2013 als wethouder. In deze rol waren zijn speerpunten: de uitbreiding van het woningaanbod, de omvorming van kantoorpanden tot (starters)woningen en het stimuleren van bedrijven zich te vestigen in Weert (waaronder Groep Heylen). Ook heeft Van Eersel zich ingezet voor de herontwikkeling van Weert-West (rondom de Kazerne en Lichtenberg) en de verplaatsing van bedrijven uit de woonwijken, zoals Houthandel Scheijmans.

Van Eersel: “Ik heb enorm veel zin om me in te zetten als lijsttrekker voor de Weerter VVD. De afgelopen jaren hebben we ons sterk gemaakt om van Weert een nog fijnere stad te maken om te wonen, werken en recreëren. Dit is een voortgaand proces, want er zijn veel kansen voor Weert en die blijven er komen. De komende jaren moeten we onze stad klaar maken voor de toekomst. De toenemende vergrijzing zal onze samenleving sterk beïnvloeden. Ook de opgave op het gebied van duurzaamheid is een kans voor Weert. Samen met de kandidaten van de Weerter VVD blijf ik me de komende jaren inzetten voor Weert en de Weertenaren.”

In november wordt de kieslijst van de Weerter VVD vastgesteld door de leden.

Vorig artikel22 september 1944: Bevrijd
Volgend artikelGrote brand aan de Heihuisweg