Voorbereidingen 50-jarig jubileum Philips van Horne gestart

WEERT – De Philips van Horne in Weert viert in het schooljaar 2018-2019 haar 50-jarig bestaan.

In navolging van het 25- en 40-jarig jubileum ligt het zwaartepunt van de festiviteiten eind september 2018.  Op kermiszaterdag, 29 september 2018, vindt dan de derde grote Philips van Horne reünie plaats.

De organisatie verwacht vele oud-leerlingen en oud-personeelsleden.

Inmiddels is de jubileum Facebookpagina (@pvh50) sinds donderdag jl. online en is het laatste nieuws over het jubileumjaar wekelijks te volgen. Eind oktober start de jubileumcommissie met een interactieve jubileumwebsite; een website met het volledige jubileumprogramma en de mogelijkheid voor oud-leerlingen om herinneringen en foto’s te plaatsen.

Gedurende het gehele schooljaar zijn er, in de beste traditie van de school, activiteiten op het gebied van muziek, sport en cultuur. Activiteiten, niet alleen voor leerlingen, ouders en (oud-) personeel, maar ook voor de inwoners van de regio Weert.

Het jubileumprogramma 2018-2019 kent op vrijdag 26 oktober 2018 een klassiek concert van oud-leerlingen in het Franciscushuis Weert en van 12 tot en met 28 oktober een expositie van oud-leerlingen en personeel die (semi-)professioneel kunstenaar zijn in de monumentale Paterskerk. Tevens worden er in Theater De Huiskamer lezingen georganiseerd van bekende oud-leerlingen en zijn er diverse sportactiviteiten en sportclinics.

Op muziekgebied zijn er ook twee jubilea te vieren: het 30e van Horne Pop op vrijdag 13 april en een ‘reunion’-concert op zaterdag 14 april 2018 in het bekende Weerter muziekcentrum “De Bosuil” en het 35e Muziekgala in het Munttheater (maart 2019).

Foto’s jubilieum 2008:

Vorig artikelJacht op de vos
Volgend artikelGemeenteraad gaat akkoord met aankoop Houthandel Scheijmans