Gemeenteraad gaat akkoord met aankoop Houthandel Scheijmans

WEERT – Een meerderheid van de gemeenteraad heeft woensdagavond ingestemd met het verzoek van het college van B&W om 2.125.000 euro beschikbaar te stellen om de aankoop en verhuizing van Houthandel Scheijmans mogelijk te maken.

Alleen oppositiepartij DUS ging niet akkoord. Alle andere partijen reageerden positief. Tegelijkertijd wordt 900.000 euro gereserveerd (uit de begroting van 2018) voor aanpassing van het stadspark. Houthandel Scheijmans verhuist naar bedrijventerrein Kampershoek. Een historisch moment, want de houthandel heeft bijna een eeuw in het centrum gelegen.

Stadspark
De gemeente gaat de grond en de omliggende grachten bij het stadspark betrekken zodat iedereen ervan kan genieten. Wethouder Frans van Eersel: “Hiermee gaat een lang gekoesterde wens voor de gemeente en inwoners van Weert in vervulling. De plaats van de houthandel was historisch gezien onbebouwd. De kasteelpoort uit 1455 biedt toegang tot het huidige terrein. De cultuurhistorische betekenis van deze plek bepaalt mede de identiteit van Weert.”

Vorig artikelVoorbereidingen 50-jarig jubileum Philips van Horne gestart
Volgend artikelMooie cheque voor Comité Same sterk vör oos kerk