Nieuwbouw Regionaal Kennis en Expertisecentrum gaat door Basisscholen en zorginstelling kunnen eind 2018 verhuizen

WEERT –  De bouw van het Regionaal Kennis en Expertisecentrum (RKEC) in Weert kan doorgaan, want de financiën zijn rond. De bouw start in oktober van dit jaar. Eind volgend jaar kunnen zorginstelling de Mutsaersstichting en scholen De Wijnberg, De Widdonck en SBO Het Palet het gebouw betrekken.

Geld voor nieuwbouw
Al in 2015 stelde de gemeenteraad 8,9 miljoen euro beschikbaar voor de bouw van het Regionaal Kennis en Expertisecentrum. Dat geld was/is bedoeld voor de nieuwbouw van scholen De Wijnberg, De Widdonck en SBO Het Palet, de nieuwbouw en inrichting van twee gymzalen en de inrichting van het gebied rondom de school. Bij deze som zouden de partners een bedrag van 1,3 miljoen euro inleggen voor de aansluiting en huisvesting van de zorg in het gebouw. Toen dat bedrag na aandringen van de gemeente niet op tafel kwam, spande de gemeente een kort geding aan tegen de partners en de coöperatie waarin de partners zich verenigd hebben. Die partners zijn de Aloysiusstichting (De Widdonck), Stichting De Wijnberg (De Wijnberg), Meerderweert (Het Palet) en zorginstelling de Mutsaertsstichting.

Belofte nakomen
Het is de verantwoordelijkheid van de gemeente om goede onderwijshuisvesting en sportvoorzieningen te bieden. Doordat een deel van het bedrag ontbrak, kon de gemeente haar belofte en verplichting naar scholieren, schooldirecties en sportverenigingen niet nakomen. Langs de weg van een kort geding probeerde de gemeente dit alsnog voor elkaar te krijgen. Nu de coöperatie het bedrag van 1,3 miljoen euro inlegt, kan de oorspronkelijke en door iedereen gewenste nieuwbouw er komen. En daarmee is voor de gemeente ook de grond voor een kort geding komen te vervallen.

Start bouw
De bouw start volgende maand. Het Regionaal Kennis en Expertisecentrum is december volgend jaar klaar. De verhuizing van de Mutsaersstichting en scholen De Wijnberg, Widdonck en Het Palet vindt plaats in de kerstvakantie 2018/2019.

Vorig artikelOpknapbeurt museum in Weert
Volgend artikelRotary filmavond levert 2.000,- voor het goede doel op