Indrukwekkende Fakkelestafette 2017

WEERT/REGIO – Vandaag vond de jaarlijkse Fakkelestafette plaats. ‘Opdat we niet vergeten’. Al 65 jaar houdt de Fakkelestafette de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en in het bijzonder aan de slachtoffers in Weert en omgeving in ere. Met een brandende fakkel wordt het bevrijdingsvuur symbolisch doorgegeven aan volgende generaties.

Iedereen, jong en oud, was van harte welkom om de Fakkelestafette Weert e.o. bij te wonen. Zaterdagmorgen  werd het bevrijdingsvuur in de St. Martinuskerk in Weert aangestoken door deken Franken. Vervolgens brachten atleten van AV Weert het vuur naar de St. Rumolduskapel aan de Coenraad Adelsstraat in Weert. Daar werd rond half 9, in het bijzijn van wethouder Geert Gabriëls, het vuur over twee groepen verdeeld en de atleten uitgezwaaid.

Op de routes vonden bij de oorlogsmonumenten plechtige ceremonies plaats. Een van de ceremonies werd gehouden bij het monument voor de Amerikaanse soldaten die in 1944 hun leven verloren tijdens de bittere strijd op Ospels grondgebied. De Fakkelestafette wordt vanavond afgesloten met een officiële herdenking van de Weerter gevallenen om 18.00 uur bij de St. Rumolduskapel.

www.fakkelestafette-weert.nl

Vorig artikelZilveren medaille voor Hamont-Achel als groen- en bloemenstad
Volgend artikelDieven slaan toe in Nederweert