16 september 1930: Geen dag te vroeg

Pand gezusters Verschueren hoek Markt Hoogstraat - GAW Beeldbank RO.707

Bij een afbeelding in de beeldbank van het Archief staat de mededeling dat de winkel ‘Gezusters Verschueren Koloniale Waren en Manufacturen’, op de hoek Markt/Hoogstraat, vanaf 16 september 1930 is overgenomen door de heer Jac. Coolen. Deze heeft al een soortgelijke winkel, ‘De Zon‘ genaamd, in de Hoogstraat.

Enkele dagen eerder meldt het Kanton Weert dat de totale winkelinventaris en de inboedel van het woonhuis vanaf 17 september om 10.00 uur ’s morgens in de openbare verkoop gaan. Hiervoor heeft notaris Welten al de aankondiging geplaatst.

De winkelinventaris bestaat onder andere uit een grote en een kleinere toonbank, etalagekasten met spiegels, een chocoladekastje, twee winkelbascules en een grote bascule. Verder staan tien houten winkeldozen en ijzeren gewichten en twee blokken koperen gewichten in de verkoop.

De inboedel van het woonhuis bestaat uit het voor die tijd gebruikelijke meubilair. Het gaat dan om kersenhouten slaapkamermeubels, canapés, linnenkast, verenbedden, cuisiniers en gasstellen. Verder gaan een Saksisch eetservies, een waston, een wasketel, een wringmachine, tonnen en tobben onder de notarishamer.

De openbare verkoop geschiedt op verzoek van mej. Jos. Verschueren. Met de overname van de winkel door Jac. Coolen wordt de verkoop van het winkelgedeelte overbodig. Of ook de inboedel van het woonhuis verkocht wordt, is onbekend.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelFakkelestafette 2017
Volgend artikelDieven stelen pinautomaat in Roermond