Ontdek meer over de droomkastelen in je leesboeken

Cuypershuis Roermond

ROERMOND – Speciaal voor (groot)ouders en (klein)kinderen organiseert het Cuypershuis op donderdag 19 oktober tussen 11 en 12 uur een kindercollege over droomkastelen. Drs. Ineke Beeling (van HOVO Zuyd) komt vertellen over onder andere de kastelen in hedendaagse verhalen als Doornroosje en Harry Potter. Deelname is gratis, wel graag van te voren aanmelden via [email protected].

Het Kasteel van Doornroosje en Kasteel Zweinstein van Harry Potter bestaan echt! Kom luisteren, kijken, meemaken en griezelen. En ontdek waarom deze kastelen zo sprookjesachtig en soms een beetje eng zijn gebouwd. Architect Pierre Cuypers liet bijvoorbeeld in Kasteel de Haar scherpe punten aan het plafond maken als spokenvangers. Heel handig, zo kon je namelijk rustig slapen op een kasteel.

Wonen in een kasteel
Van menukaarten, meubelstukken, koffiekopjes tot de lavabokast van een badkamer, de tentoonstelling ‘Kastelen om van te dromen’ laat een glimp van deze rijk gedecoreerde interieurs zien. De neogotische voorwerpen komen uit kastelen in Nederland en België en uit privé of museale collecties. In ‘The Old Curiosity Shop’ wordt getoond hoe het droombeeld van het ridderkasteel voortleeft in de hedendaagse media.

Kindercollege over droomkastelen
Ontdek meer over de droomkastelen in je leesboeken. Donderdag 19 oktober van 11 – 12 uur. De toegang tot het Kindercollege in het Cuypershuis is gratis. Na afloop wordt gezamenlijk de expositie ‘Kastelen om van te dromen – Kasteel de Haar in internationaal perspectief’ bezocht. Van te voren aanmelden kan via [email protected].

Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 – 359 102, www.cuypershuis.nl Geopend van dinsdag t/m zondag van 11 tot 16.30 uur

Vorig artikelJo en Til de Wit – Kanters 50 jaar getrouwd
Volgend artikelStichting Popmuziek Limburg organiseert coachingsdagen voor alle deelnemers Nu of Nooit