Nieuwe single en EP Frans Pollux

Op 28 september verschijnt een nieuwe EP van Frans Pollux, Diek Twintig Jaor Live EP. Een dag later start de theatertour met dezelfde titel. Het gaat om vier liedjes die live zijn opgenomen in Theater de Maaspoort. Alle vier zijn het bewerkingen van liedjes die hij in de afgelopen twee decennia schreef. De nieuwe single Krak is vanaf vandaag al te beluisteren op alle digitale kanalen.

Krak is een nummer dat Pollux schreef voor Neet oét Lottum maar samen met zijn trio (BJ Baartmans op gitaar, Rob Geboers op toetsen) een totaal ander, jazzy arrangement kreeg. Op de EP staan verder nog bewerkingen van Doézend Dinger, Ech Waor en Mestreech.

Dik twintig jaar staat Venlonaar Frans Pollux (1977) met een gitaar op de bühne. In die tijd schreef hij zo’n 250 liedjes en werkte mee aan meer dan 25 albums. Zijn speciale jubileumvoorstelling zorgde eerder voor meerdere uitverkochte zalen in Theater de Maaspoort in zijn thuisstad Venlo. Tijdens een van de optredens, op 18 maart 2017, werd de EP opgenomen. Komende maanden gaat hij met die voorstelling op tour langs zes theaters in de provincie.

Morgen (zaterdag 16 september) treedt Frans Pollux op tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed in Brouwersplaats, om 00.00 uur. Hij zal daar al een gedeelte van het programma van de theatertour spelen. Het eerstvolgende optreden is op 29 september in Horst. Daags daarvoor verschijnt de EP.

Vorig artikelWegwerkzaamheden T-splitsing Kelperweg/Houtsberg
Volgend artikelGroot dansspektakel ‘Battle of the Year Benelux’ in Weert