Groot dansspektakel ‘Battle of the Year Benelux’ in Weert

WEERT – Op zaterdag 16 september vindt de ‘Battle of the Year Benelux’ plaats. Na meer dan 20 edities in Brussel en Amsterdam wordt het nu voor het eerst in Weert georganiseerd in de Poort van Limburg.

Al vanaf 1990 wordt het dansspektakel BOTY georganiseerd in 20 regio’s over de hele wereld. De winnaars van de voorrondes krijgen een plek in de wereldfinale die altijd plaatsvindt in Duitsland. Hiermee is het ‘s werelds grootste competitie waar de focus ligt op teamverband. Breakdance groepen kunnen deelnemen met een showcase. De beste 4 showcases van de avond nemen het later in de avond tegen elkaar op in een battle, om te strijden voor de eerste plek.

The history of the Battle of the Year Weert
Weert heeft een lange voorgeschiedenis met Battle of the Year. In 2006 stond Floor Burnin’ Crew als eerste Nederlandse groep ooit op BOTY Internationaal. Voorheen wonnen de belgen dit elk jaar. Later wonnen dansers Johnny Brankaert, Ries van de Bosch en Raymon Truijen nog 3 keer de regionale finale met hun groep Team Shmetta en deden ze in totaal 4 keer mee aan de wereldfinales. Twee jaar geleden werden de jonge Fresh Allstars uit Weert 2e bij de Benelux voorrondes in de volwassenen categorie en plaatste ze zich nét niet voor de World Final.

Vorig jaar werd er voor het eerst een competitie voor kids toegevoegd aan het evenement.
De Fresh Allstars uit Weert wonnen, als Shmetta Kids, na de Benelux voorronde uiteindelijk ook de wereldfinale in Essen. Deze inmiddels legendarische battle werd meer dan een miljoen keer bekeken op Facebook en was een van de meest besproken battles van het jaar.

Zaterdag 16 september in Weert
Dit jaar zullen de Fresh Allstars met 3 teams deelnemen aan BOTY Benelux. “We zijn erg trots dat dit in onze eigen stad plaatsvind en hopen uiteraard op een grote opkomst.
We hebben alle support hard nodig! Wanneer het evenement een succes wordt komt het waarschijnlijk volgend jaar terug naar Weert”. Aldus trainer/coach Raymon Truijen van de Fresh Allstars. Het evenement is perfect voor niet-dansende bezoekers. Come in, sit down and enjoy the show!

Wanneer: zaterdag 16 september, deuren open om 18:30 en start event 19:30.
Waar: Poort van Limburg, Werthaboulevard 1 in Weert.
Entree: 10 euro

Vorig artikelNieuwe single en EP Frans Pollux
Volgend artikelJo en Til de Wit – Kanters 50 jaar getrouwd