‘Doospel verenigt’ is gestart!

OSPEL – Jeroen Hennissen , voorzitter van de Dorpsraad in Ospel trapte gisterenavond ‘Doospel Verenigt af’ af!  Verenigingen uit Doospel gingen met elkaar in gesprek over: de toekomst, over samenwerken en over verbindingen. Alles vanuit de  Dorpsraad Ospel, Ospeldijk en bureau Negen met ondersteuning voor dit initiatief door de Gemeente Nederweert.

Dorpspower !

Wethouder Rick van Meel was gisteren aanwezig en schrijft op zijn Facebookpagina:

”Doospel verenigt’ is gestart! Voorzitter van de Dorpsraad Jeroen Hennissen trapt af!  Maar liefst 37 verenigingen uit Doospel gingen vanavond met elkaar in gesprek over: de toekomst, over samenwerken, over verbindingen  Hoe gaaf is dat! Fantastisch dat we daar ons steentje aan bij mogen dragen!”

In 2009 is vanuit de Dorpsraad Ospel en gemeente Nederweert samen met de inwoners van Ospel een DOV (Dorps Ontwikkelings Visie) opgesteld waar ook het verbinden van verenigingen als aandachtspunt naar voren kwam. In 2016 deed men een herziening van deze visie en stond het netwerk van verenigingen op de kaart.

Dit jaar gaf de Dorpsraad Ospel hier structureel een vervolg aan en zijn ze enkele maanden geleden begonnen met het plan om tot een netwerk van verenigingen en stichtingen te komen. Hierbij kreeg men hulp van bureau negen in de persoon van Roy Simons toegewezen gekregen. Roy begeleidde deze avond de  aanwezigen door het project. Het doel is om verenigingen en stichtingen te verbinden om er samen sterker van te worden. Dit kan met kleinere initiatieven als gezamenlijke inkoop of het afstemmen van een activiteiten kalender, maar zou ook kunnen leiden tot de opzet van een grote vrijwilligerspool om gezamenlijk mooie activiteiten te organiseren. Doelgroep: alle verenigingen en stichtingen binnen of voor de kernen Ospel en Ospeldijk.

Zijn er vragen over dit project stuur dan een mail naar [email protected] of neem contact op met Ramon Vaes (06 23 73 67 08) of Jeroen Hennissen (06 17 23 45 28).

Vorig artikelLekkende vaten met onbekende chemicaliën
Volgend artikel14 september 2003: Boerenbouw